Postiosoite    Käännöspalvelu Toisin sanoen
Pekka Hirvonen
Kuusitie 5 G 4
80110 Joensuu
Sähköposti etunimi.sukunimi@toisinsanoen.eu TAI etunimi.sukunimi@elisanet.fi
Puhelin 050 372 3719

Ohjeita

Ammattikääntäjillä on yleensä töitä jonossa. Aloita siksi kääntäjän etsiminen heti kun tarve ilmenee. Silloin voit pyytää vaikka useamman tarjouksen, joista valita. Jos lähdet liikkeelle viime hetkellä, kääntäjän löytäminen saattaa olla työn takana, ja jos löydätkin vapaan kääntäjän, saatat joutua maksamaan kiireellisyyslisää.

Jos haluat pyytää minulta tarjousta, soita tai lähetä tekstiviesti tai sähköpostia. Kun kerrot, millaista palvelua tarvitset, annan sinulle saman tien suuntaa-antavan arvion työn hintaluokasta. Tarkan hinta- ja aika-arvion saat kun lähetät käännettävän/editoitavan tekstin minulle arvioitavaksi sähköpostin liitteenä (Word, pdf, jpg tai html) tai internet-linkkinä. Se on luottamuksellista, ei sido mihinkään eikä maksa mitään. Vastaan sinulle nopeasti, ja vasta sitten päätät, tilaatko palvelun minulta vai muualta.

Virallista käännöstä ei nykysäännösten mukaan enää tehdä alkuperäisestä asiakirjasta vaan kopiosta, joka tulostetaan käännöksen liitteeksi. Auktorisoitu kääntäjä vahvistaa leimallaan ja allekirjoituksellaan, että käännös on sisällöltään yhtäpitävä siihen liitetyn kopion kanssa. Asiakkaan huoleksi jää pyydettäessä osoittaa, että käännökseen liitetty kopio on yhtäpitävä alkuperäisen asiakirjan kanssa.

Viralliset käännökset toimitan postitse paperikopiona, koska toistaiseksi vain paperikopiot ovat virallisia. Muut käännökset toimitan joko paperikopiona tai elektronisesti (yleensä pdf-tiedostona), miten vain sovitaan. Voin toki lähettää sähköpostitse virallisestakin käännöksestä pdf-kopion, jossa on leima ja allekirjoitus. Vaikka se ei itsessään ole virallinen, sen avulla voi nopeuttaa asioita varsinkin ulkomaille päin asioitaessa.

Tulkkaustöistä tarvitsen tarjouksen tekemistä varten tarkat tiedot tilaisuuden luonteesta, kestosta ja aikataulusta ja erityisesti siitä, mitä aineistoa on saatavissa valmistautumista varten.

Kun laadulla on väliä, ota yhteys.